Hvordan kunstig intelligens påvirker underholdning

Underholdningen er noe vi alle trenger i hverdagen. Når vi har gjennomgått de vanlige gjøremålene, så er dagen endelig omme. Men vi kan ikke helt enda gå til sengs, for det ville fort betydd at ikke et eneste sekund av dagen hadde vært avslapning. Etter å ha fått ungene opp og klare, kommet seg gjennom jobbdagen, hentet ungene i barnehage og skole, foret de med middag, kjørt de til trening og aktiviteter, og endelig fått lagt de til sengs, så har du litt tid for deg selv. De fleste velger å bruke denne på underholdning, det være seg musikk, filmer eller serier.

Når vi på slutten av dagen åpner appene som gir oss denne underholdningen, så blir vi ofte anbefalt innhold. Enten det er på Netflix, YouTube eller Spotify, så vil det alltid være en rubrikk som forteller oss hva vi bør se på. Det er ikke nyheter, og det er ikke en kategori for hva som er mest populært. Denne kategorien er ene og alene dedikert til oss som person. Kanskje har vi ikke engang lagt merke til at det er det som står der. Men tilfellet er at vi faktisk får anbefalt innhold på basis av vår personlige profil.

Det vil si at Netflix, Spotify, YouTube og andre giganter innenfor underholdning overvåker hver eneste serie, hver eneste film og hver eneste sang vi ser og hører på. Med andre ord vet de akkurat hva det er som får deg til å slappe av. Dette er kalt kunstig intelligens, og det er en algoritme som leser din atferd. Deretter vil den se etter andre atferden som minner om din og deretter hvilke serier disse så på. Det er slik du får dine resultater. Hva er vel bedre enn å få servert forslag til akkurat det du liker på en sen mandagskveld?